منظور از ODP و GWP در مبردها چیست ؟

مقایسه مبردها

اشتراک گذاری این مطلب :

منظور از ODP و GWP در مبردها

اطراف ما سیستم‌های تبرید بسیار زیادی وجود دارد که در آن‌ها از مواد مختلفی به عنوان ماده مبرد استفاده شده است. هرکدام از این گازهای مبرد مزایا و معایب خود را دارند. دانشمندان جهان در پی آن هستند که ماده مبردی را تولید کنند که ضرر کمتری برای محیط زیست داشته باشد.

 

ODP-GWP

 

یکی از مهم‌ترین معایب یک ماده مبرد، تاثیر مخرب آن بر محیط زیست است.

یکی از ویژگی‌های مهم مبردها، تاثیرگذاری آنها بر محیط زیست است. این ویژگی با دو عدد موسوم به پتانسیل تخریب لایه اوزون (ODP) و پتانسیل گرمایش جهانی (GWP) توصیف می‌شود.

  1. ODP (پتانسیل تخریب لایه اوزون Ozone Depletion Potential): این عدد به معنای پتانسیل تخریب لایه اوزون است و تاثیر مبرد بر تخریب لایه اوزون را نسبت به گاز R11 بیان می‌کند. به این صورت که عدد ODP برای گاز R11، یک در نظر گرفته می‌شود و ODP برای دیگر مبردها، عددی بین صفر و یک است. یعنی هرچه این عدد بزرگتر باشد، گاز مبرد تاثیر بیشتری بر تخریب لایه اوزون دارد.
  2. GWP (پتانسیل گرمایش جهانی Global Warming Potential): عدد پتانسیل گرمایش جهانی نشانگر آن است که گاز مبرد نسبت به گاز کربن دی اکسید چه مقدار بر جذب حرارت توسط اتمسفر تاثیر می‌گذارد. مقدار GWP گاز کربن دی اکسید یک در نظر گرفته می‌شود و GWP برای دیگر مبردها، عددی بین صفر تا چند هزار است. یعنی هر چه مقدار GWP مبرد بیشتر باشد، تاثیر آن بر گرمایش جهانی بیشتر است.

 

پتانسیل تخریب لایه اوزون

 

شما عزیزان می توانید جهت استعلام قیمت و یا خرید انواع گازهای فریون در سری ها و برندهای متفاوت از فروشگاه آنلاین گاز با شماره های انتهای سایت تماس بگیرید.

اینستاگرامfreon.gas

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 9 =

Shopping cart
Start typing to see posts you are looking for.
Shop
Wishlist
0 items Cart
My account